L’equipa encadrante

Los ensenhaires

Cada classa es seguida per un Professor Referent, qu’a la Responsabilitat de l’Escolaritat de cadun dels escolans. Es lo ligam dirècte entre los parents e los autres professors.
Fidèl a las institucions de Calandreta, l’establiment Leon Còrdas intègra dins l’emplec del temps de totas las classas, un temps setmanièr dedicat al « Conselh », al cors de lo qual lo professor e l’animator referent aital coma los escolans de la classa escàmbian per far naîtredes projèctes, emetre d’objeccions, de las felicitàvem, e aprene a resòlvre los conflictes pels escambis.

Disponibles e a l’escota, l’ensemble dels ensenhaires del collègi e del licèu òbran a la capitada escolara de cada escolan. Una reünion parents-professors es organizada un còp per an (après las vacanças de Totsants), e los ensenhaires son disponibles per respondre a las interrogacions dels parents aitant que de besonh. Los professors son egalament plan disponibles per de rendètz-vos en defòra d’aqueles tempses de rencontre.

Per l’annada escolara 2022/23, l’establiment compta 27 ensenhaires pel collègi e 9 ensenhaires pel licèu.

La vida escolara

Constituïda de 5 animators, l’equipa de la vida escolara aculhís collegials e liceans de 8h a 18h. Otra la responsabilitat d’una classa, cada animator a sas especificitats netas, e son domeni de competéncia reservat.

L’equipa es formada de :

  • dos co-referents de la Vida Escolara que gerisson -entre autras- los projèctes pedagogics, las sortidas, en ligam amb l’equipa ensenhanta aital coma lo ligam amb las familhas.
  • un animator qu’a la particularitat d’èsser animator de jorn e d’internat. Es atal a quitament de far lo ligam entre las activitats e eveniments passats en jornada, e l’equipa d’internat. Un ligam sovent preciós per garantir la continuitat d’acompanhament entre aqueles dos tempses de vida.
  • un animator especialista Informatica e Lengas.
  • un animator responsable del contravent sanitari, qu’a en carga la farmacia d’urgéncia, aital coma lo respècte dels tractaments medicals seguits per d’unes escolans.
  • De notar que totes los animators son formats als gèstes de primièrs secorses, e dotats d’una solida experiéncia en matèria d’enquadrament dels mainatges.

Ròtle e missions dels animators dins las classas

Dins un lagui de proximitat, cada animator es referent de 2 classas dins l’establiment. Ven atal un interlocutor privilegiat pels escolans d’aquela classa. Es present a totas las reünions pedagogicas, en ligam amb los ensenhaires acompanha los escolans dins l’aprendissatge de la vida sociala.

L’animator referent anima egalament los « TA » (Trabalh en Autonomia) dins la classa.
Per grop o en individual, va acompanhar los escolans sus de projèctes transversals. Los tempses de TA son adaptats a l’evolucion dels escolans. Aqueles tempses d’acompanhament fan partida integranta de la Pedagogia Calandreta, qu’a per mira de desvolopar l’autonomia e l’esperit ciutadan dels escolans. Acompanhats de lors animators, prepausan, discutisson e començan de projèctes decidits en conselh de classa. Aprenon. Autrament.

L’equipa d’entreten e de restauracion

5 personas se relèvan del matin al ser per far de nòstres locals dels espacis aculhents pels escolans. Fan partida integranta de l’establiment.

L’equipa administrativa

L’equipa administrativa es compausada d’una direccion administrativa en ligam amb lo rectorat, d’una persona a l’acuèlh, d’un secretariat administratiu aital coma d’un secretaria